Ivan Golubic predavanje od garaze do emirata

Motivacijsko predavanje [HR]

Od garaže do Emirata

U ponedjeljak, 22. listopada 2018. godine u organizaciji tvrtke Mobile Vehicle Technology i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu održano je motivacijsko predavanje 22-godišnjeg hrvatskog inovatora i poduzetnika Ivana Golubića pod naslovom ”Od garaže do Emirata”.

Jedno u nizu predavanja

Ovo je bilo prvo u nizu najavljenih predavanja kojima je cilj približiti svim zainteresiranima, a poglavito mladim ljudima, kako izgleda ulazak u svijet biznisa s idejom i inovacijom.
Ivan je tijekom predavanja pričao o svojim ranim počecima i školskom sustavu koji nije bio poticajan onoliko koliko bi mladom čovjeku u samom začetku njegove ideje trebao biti i koliko zapravo o vlastitom trudu i upornosti pa čak i inatu ovisi koliko ćete ostati vjerni svojim idejama i cilju.

Ivan Golubic predavanje od garaze do emirata

Rani početak

”U osnovnoj školi, u 21. stoljeću, bio sam jedan od rijetkih koji nije imao računalo, ali to me nije obeshrabrilo, učio sam informatiku i sve što me zanimalo iz knjiga”, naglasio je Ivan u samom početku predavanja.
Tijekom svog formalnog obrazovanja, Ivan je radio na nekoliko svojih inovacija, osvajao nagrade na prestižnim sajmovima i svojom tehnologijom privlačio veliki broj zainteresiranih investitora. Pričao je kako se snašao u tom, njemu, relativno nepoznatom okruženju kada na svoj proizvod morate staviti cijenu i izaći na tržište. – ”Svoj prvi proizvod prodao sam daleko ispod njegove prave vrijednosti, jednostavno nisam znao kako staviti cijenu na svoj rad”.

Ivan Golubic predavanje od garaze do emirata

Poslovno partnerstvo

Za Ivana se sve promijenilo kada je upoznao svog budućeg poslovnog partnera i suosnivača tvrtke MVT, Luku Bebana, zagrebačkog odvjetnika i business developera. Zajedno su krenuli u ozbiljniji posao te krunu Ivanovog rada – prvi pametni električni bicikl na svijetu, Grunner X, plasirali na arapsko tržište. Okupljeni su tako mogli čuti kako izgleda kada jedna mala tvrtka priprema proizvod za velike kupce, a mnogi su bili zainteresirani za isprobati izloženi bicikl koji ih je oduševio u vožnji.
Iskreno je Ivan ispričao kako izgleda radni dan koji traje 23 sata, kako se nositi sa svim izazovima koji dođu u zadnji tren i kako pobijediti ne samo sustav, nego ono najvažnije – samoga sebe.

Ivan Golubic predavanje od garaze do emirata